april 18, 201906 - 28 97 55 84info@jessistravelservice.nl

Terugblik op het vakantiejaar 2014

Home / Reisblog / Terugblik op het vakantiejaar 2014
Door
In Reisblog
Oudjaarsavond, altijd een sentimenteel moment om terug te kijken en vooruit te blikken. Zijn de ideeën van eind 2013 uitgekomen? Qua reizen was het een mooi jaar, zonder verre reizen maar met een bijzondere kampeerreis. We vierden vakantie in vijf landen en gingen drie keer naar onze tweede thuisstad Riga. We sliepen op zo’n 13 campings, een Landal park en in vijf hotels. Een terugblik op het reisjaar 2014…

Sneeuw

We begonnen het reisjaar in januari met een weekje wintersport. Voor het eerst gingen we naar Flachau in Oostenrijk. De kinderwagenski’s kwamen goed van pas bij het wandelen in de verse sneeuw! Het hotel (mét speelkelder) beviel zo goed dat we voor 2015 hetzelfde hotel geboekt hebben. Eigenlijk niks voor ons, maar de kamer, het eten, skiën en de après-ski waren gewoon prima dus waarom niet?

De week na de wintersport hadden we een gezellig familieweekend bij Landal ’t Loo. Lekker zwemmen, wandelen, gourmetten en vooral veel bijkletsen met de familie. Januari was ook de maand dat Jessika officieel begon als reisadviseur, en er werd hard gewerkt aan deze website.

terugblik voorjaar 2014

Kou, kamperen, Drenthe en Riga

Mei was een maand van uitersten. Eerst trotseerden we met de vouwwagen regen en kou op onze favoriete camping De Noetselerberg. Het kampeerweekend met de hele familie was al geboekt, dus namen we de regenlaarzen en campingkachel mee naar Nijverdal. Gelukkig was er een overdekt zwembad… Eind mei zochten we het mooie weer op, en vlogen we met mijn ouders, broer en schoonzus naar Riga. We hebben hen de stad laten zien waar Martijn werkt en waar we al meer dan vijf jaar regelmatig komen. We huurden fietsen, wandelden vele kilometers, bezochten het Openluchtmuseum, reisden met de trein naar het strand en genoten vijf dagen van de stralende zon.

Letland voorjaar 2014
Bij de aanschaf van onze vouwwagen kregen we een bon voor een weekend kamperen op een RCN camping. In juni bezochten we daarom camping De Noordster in Drenthe. Een mooie gelegenheid om de vouwwagen klaar te maken voor de grote reis naar Estland. We bekeken de hunebedden en maakten een mooie lange fietstocht over het Dwingelderveld.

Baltische landen, en weer naar Riga

In juli was het hard werken, want Kids Travel Service kreeg een eigen plekje op het web. Niet langer meer verstopt in een submenu van deze website dus. Vlak daarna begon onze grote kampeerreis van 2015. Met de auto en vouwwagen gingen we in augustus per ferry naar Letland. In ruim drie weken tijd bezochten we 11 campings in Letland en Estland. De vooroordelen over slecht weer in het noorden van Europa kunnen we meteen ontkrachten, want we hadden Zuid-Europese temperaturen. In Tallinn was het zelfs 35 graden, picknickten we ’s avonds laat nog op het strand. Natuurlijk gingen we ook een paar dagen naar Riga. Over de natuurparken en andere bezienswaardigheden in Estland schreef ik een aantal blogs.

terugblik zomer 2014
In september bezochten we de Wereld Havendagen in Rotterdam. Een mooi evenement in eigen land dat we de komende jaren vast nog vaker gaan bezoeken. In oktober vierde Kids Travel Service weer een feestje, want de webshop kwam online en het assortiment werd uitgebreid met o.a. de CARES harnassen.

In november mocht ik voor mijn werk drie dagen naar Disneyland Parijs. Wat een bijzondere ervaring! In december sloten we het reisjaar af met een 3e bezoek dit jaar aan Riga. Even een paar dagen met z’n tweetjes op reis zonder peuter, voor het jaarlijkse kerstdiner met de collega’s en een bezoek aan de kerstmarkten. We ontdekten weer leuke nieuwe restaurants en musea, en kochten souvenirs voor onder de kerstboom.

terugblik najaar 2014

Vooruitkijken naar 2015

Voor 2015 hebben we nog geen grote plannen. We zoeken natuurlijk eerst de sneeuw op in Flachau, en we gaan vast nog wel een paar dagen kamperen op de Noetselerberg. We zijn ook benieuwd naar de camping in Brabant waar ik eerder over schreef, dus willen we daar een weekendje naar toe in het voorjaar. Met de vriendengroep gaan we in april een weekend naar Landal Aerderholt, daar hebben we nu al zin in. Over de zomervakantie hebben we nog niet nagedacht. De rondreis door Zuid-Zweden van KidsErOpUit ziet er heel gaaf uit, die houden we zeker in gedachten. Maar het kan net zo goed Oostenrijk of Duitsland worden. Wellicht zien we iets leuks op de Vakantiebeurs in januari. Wordt vervolgd…

Wellicht ook interessant
Reacties
  • Bob Schaap
    Beantwoorden

    13 campings in 1 jaar doe ik jullie niet na! Het leuke van een camping is dat het slechte weer de pret er niet minder op maakt. Laarzen aan en campingkachel mee haha!

Reageren?