april 18, 201906 - 28 97 55 84info@jessistravelservice.nl

Terugblik op het vakantiejaar 2013

Home / Reisblog / Terugblik op het vakantiejaar 2013
In Reisblog
Oudejaarsdag 2013, een mooi moment om terug te kijken op de reizen van het afgelopen jaar. Sinds onze kleine meid er is doen we het op reisgebied even rustig aan, maar dat wil niet zeggen dat we niks doen. Een terugblik op 2013…

De eerste vakantie van het jaar was er eentje om snel te vergeten. Onze eerste wintersport als gezinnetje, dus hadden we een appartement geboekt in het kindvriendelijke Fiss. Onderweg naar Oostenrijk voelde ik me al beroerd worden. En voila, daar was de griep. De Echte Griep. Op de vierde vakantiedag ging mijn eerste uitstapje naar de huisartsenpost en apotheek. Op de laatste vakantiedag sleurde ik mijzelf wederom uit bed en ging met de kleine meid naar het après-ski terras, zo’n 500 meter verderop. En ja hoor, daar stond die blije Sander van SnowMagazine met zijn camerateam. Vorige week zag ik in een 1/100 seconde mijzelf op tv. Je zou bijna denken dat ik een leuke vakantie heb gehad…

Na een korte (en koude) familieweekend-kampeertrip naar de Utrechtse Heuvelrug in mei besluiten we dat de bungalowtent echt te klein wordt voor ons drietjes. En dat ik te oud word om op een luchtbedje op de grond te slapen. Nieuw doel: op zoek naar een vouwwagen. De Afrika-kriebels raken we niet kwijt, wat resulteert in de aanschaf van een echte Aart Kok Tundra, in Afrikaanse kleuren. De derde vakantie van 2013 gaat helemaal naar de Noetselerberg, zo’n 40 km van huis, voor een weekendje proefkamperen. Nou die proef is geslaagd, wat een heerlijke wagen!

Dan is het tijd om plannen te maken voor de zomervakantie. Karinthië in Oostenrijk lijkt ons wel wat. Lekker wandelen, zwemmen in een meer, relaxen. Enkele weken voor vertrek gaat Martijn nog even voor het werk naar Letland. Op een mooie zomeravond in juli stuurt hij een WhatsAppje. ‘Mooie camping hier, vlakbij het strand en een meer’. Een paar uur later zitten we allebei te googelen wat een tocht met de ferry naar zal kosten. En drie weken later staat de Tundra op de ferry Litouwen. Wat een heerlijk relaxte manier van op vakantie gaan is dit! We zitten 22 uur op de boot en slapen prima in onze privéhut met eigen badkamer. De kleine meid kan lekker rondkruipen door de gangen en er is zelfs een ballenbak met glijbaan aan boord. Na drie weken kamperen op acht verschillende campings in Litouwen en Letland vliegen de kleine meid en ik vanaf Vilnius naar huis. Opa neemt het stokje van mij over en geniet nog een weekje met Martijn van het kamperen in Litouwen en Polen.

We sluiten het vakantiejaar af met een bezoekje aan Riga in december. Het jaarlijkse kerstdiner met de collega’s daar is wederom geslaagd, en de dag erna hebben we tijd om te shoppen op de kerstmarkt en de bijzondere kerstbomen te bekijken. Inmiddels zijn de plannen voor Jessi’s Travel Service in een vergevorderd stadium. Ik kijk deze keer dus ook met een ‘werkblik’ rond in mijn favoriete Hanzestad en we bezoeken enkele restaurants en hotels die ik nog niet ken. Benieuwd naar mijn insider tips voor Riga? Als je bij mij een stedentrip boekt ontvang je ze gratis!
Kunstige kerstbomen in Riga
Nieuwste berichten

Reageren?