maart 25, 201906 - 28 97 55 84info@jessistravelservice.nl

Namibië

Home / Namibië
Namibië is zonder twijfel één van de meest indrukwekkende landen van Afrika. Het land biedt een ideale combinatie van unieke natuur, cultuur en wildlife. U reist door uitgestrekte landschappen met enorme zandduinen, door Etosha Nationaal Park met de big 5 en langs de ruige kust. De afwisseling maakt Namibië veel meer dan alleen een safaribestemming. Alle bezienswaardigheden zijn ook zeer de moeite waard voor kinderen,. Een ontmoeting met de Himba’s zullen uw kinderen nooit vergeten.

Etosha National Park is het bekendste wildpark van Namibië. Een luchtspiegeling van zand, zoutpannen en bestofte acacia´s. Door de schaarse vegetatie is Etosha één van de weinige wildreservaten waar je het hele jaar door onbelemmerd uitzicht hebt op het wild. De wegen in Etosha zijn onverhard maar u kunt er uitstekend zelf rondrijden. U kunt ook georganiseerde excursies boeken in een open safarivoertuig onder leiding van een Engelssprekende gids/chauffeur. Deze gidsen weten als geen ander het wild te spotten en geven uitleg over de dierensporen, het gedrag en eigenaardigheden.

Sossusvlei is één van de meest gefotografeerde plekken van Namibië. Hier liggen rode zandduinen van 300 meter hoog. Bij zonsopkomst kunt u de duinen beklimmen en genieten van het uitzicht over de Namib-woestijn.

De kustplaats Swakopmund is een ideale stop voor wat actie tijdens een rondreis. U kunt hier bijvoorbeeld quadbiken en sandboarden in de duinen,of kajakken tussen de zeehonden en dolfijnen op zee. Meer hierover leest u in de reisblog Kajakken met zeehonden

Namibië is, anders dan u misschien verwacht in Afrika, een goed ontwikkeld en veilig land met een goede gezondheidszorg. In de grote steden zijn luxe supermarkten waar zelfs de producten van Albert Heijn te koop zijn. Voor de kinderen is het fijn dat ze door het tijdverschil van één uur nauwelijks last hebben van een jetlag. Ik zoek voor u kindvriendelijke accommodaties uit met familiekamers en een zwembad, zodat er na een dag rijden ook tijd is voor ontspanning. Iets avontuurlijker maar zeker zo leuk is een kampeerrondreis, waarbij u in tenten op het dak van uw auto overnacht. Naar Afrika met (kleine) kinderen? Niet twijfelen, gewoon doen!

Bel of mail naar info@jessistravelservice.nl voor een offerte op maat. Ik om ook op afspraak bij u thuis om uw wensen voor een reis naar Namibië te bespreken. Kamperen, fly&drives, luxe accomodaties, zelf rijden of een privéchauffeur: het kan allemaal!

Beste reistijd
mei t/m september
Vliegen:
10 uur
Tijdverschil:
in de Nederlandse zomer is het in Namibië 1 uur vroeger, in de Nederlandse winter is het 1 uur later.
Most Recent Projects