april 18, 201906 - 28 97 55 84info@jessistravelservice.nl

Camping Vērbeļnieki – Liepaja

Home / Camping Vērbeļnieki – Liepaja
Campings, Letland
Vanuit Klaipéda in Litouwen rijden we naar het noorden, naar de Letse kust. Vlak voor de grote plaats Liepaja vinden we de camping Vērbeļnieki. Nou ja camping, dit is echt een typisch Lets vrijetijdscomplex, restaurant en camping in één. We kiezen een plekje op het achterste veld B, omdat daar schaduw is door de hoge bomen rondom het grote grasveld. We mogen zelf een plek uitkiezen, de tenten en caravans staan hier lekker ver uit elkaar.  Ons kampeerveld ligt op 50 meter afstand van de zee. We hoeven alleen de duinen door te wandelen en we zijn op het prachtige brede zandstrand. Best lekker met dit warme zomerweer!

Vooraan de camping is een groot openluchtrestaurant. We zijn onderweg nog geen supermarkt tegen gekomen, dus bestellen we een eenvoudige maaltijd en een drankje. Rondom het restaurant staan veel picknickbanken en er is een grote speeltuin en een kleine kinderboerderij. Het is prachtig weer dus het hier gezellig druk met lokale families die komen zwemmen en barbequeen.

Omdat deze camping vooral door locals bezocht wordt die een weekendje naar zee gaan, zijn er nauwelijks faciliteiten. Bij ons grote kampeerveld is bijvoorbeeld maar één stroomaansluiting en geen afwasplek. We lenen een lange stroomkabel van onze tijdelijke buren, want onze 25 meter kabel blijkt echt te kort. Achter onze tent is één simpel houten toiletgebouw met twee wc’s en twee gecombineerde douche/wc’s. Aan het eind van de dag, als alle strandgangers willen douchen, staat er dus een lange rij en moeten we wachten tot we naar de wc kunnen.

Vanaf de camping brengen we één dag een bezoek aan Liepaja en Karosta, en we blijven een dagje op de camping en aan het strand omdat het erg heet is. Stel je trouwens niet veel voor van het strandbezoek hier: er is namelijk niks. Geen strandstoel, volleybalnet, kleedhokje en al helemaal geen bar of ijskraam.

Verbelnieki is een eenvoudige maar relaxte camping pal aan zee, ideaal om één of twee dagen Liepaja en Karosta te verkennen. Voor de kampeerders zijn er twee grote grasvelden waar zo’n 200 plaatsen zijn, zowel zon als schaduw. De campingplaatsen zijn heel ruim en niet afgebakend. Speciale voorzieningen voor campers zijn er niet. De camping ligt zo’n 7 km vóór Liepaja aan de A13. TIP: neem een stroomkabel van minimaal 50 meter lengte mee.
Plaats:
Liepaja (Letland)
Regio:
Kurzeme (Koerland)
Bezocht in:
Juli 2013
Meer reisinspiratie