maart 26, 201906 - 28 97 55 84info@jessistravelservice.nl

Camping Apalkalns – Raiskums

Home / Camping Apalkalns – Raiskums
Campings, Letland

De mooiste camping van Letland

Op zo’n 90 km ten noorden van Riga ligt de allermooiste camping van Letland, camping Apalkalns. Het is een ideale uitvalsbasis om de indrukwekkende omgeving met kastelen en nationale parken te gaan verkennen, of voor een stop als je onderweg bent naar Tallinn. Wij vonden het hier in augustus 2013 zó mooi dat we zes nachten bleven, in plaats van de geplande drie.

Apalkalns ligt in een landelijke omgeving aan een mooi meer, op 9 km van het centrum van het historische Cesis. De kleine camping heeft voor Letse begrippen erg goede voorzieningen voor campers, zoals geasfalteerde plaatsen met een eigen vlonderterras en een waterstortplaats. Verder zijn er ongeveer 15 blokhutten en een tiental trekkersplaatsen voor tenten en caravans op het gras aan de oever van het meer. De sanitaire voorzieningen en stroompunten zijn prima voor elkaar, en er is een gezamenlijke keuken. Met deze virtuele tour krijg je een goede indruk van de camping.

Camping Apalkalns_Letland
De gastvrije campingeigenaar voorziet zijn gasten graag van informatie over de omgeving. De zijkant van het toiletgebouw hangt dan ook vol met folders en kaarten. Wij vonden hier zelfs een Nederlandstalig fietsrouteboek! De eigenaar staat ook jaarlijks op de Vakantiebeurs in Utrecht om mensen enthousiast te maken over kamperen in Letland.

De camping heeft geen restaurant, zwembad of animatieteam, je komt hier echt om te genieten van de rust en de mooie omgeving. Camping Apalkalns ligt midden in het Nationaal Park Gauja. In de directe omgeving kun je onder andere kastelen bezoeken, wandelen, fietsen en kanoën. Op de camping zijn ook kano’s te huur. De historische plaats Cesis is ook erg leuk om te bezoeken, en je vindt hier genoeg winkels, terrasjes en restaurants.

Wat doen in de omgeving?

Wij bezochten vanaf de camping onder andere het middeleeuwse kasteel in Cesis en de zandsteen kliffen bij de Gauja rivier, gingen wandelen bij het kasteel van Sigulda en in het natuurpark Ligatne, fietsten rondom het meer bij de camping en gingen met een oud houten veerpont een rivier over. Heel indrukwekkend was het bezoek aan een geheime ondergrondse bunker uit de Sovjettijd.

Plaats:
Raikums, bij Cesis (Letland)
Regio:
Vidzeme
Bezocht in:
Augustus 2013
Prijzen volgens de website (2015)

Camper/caravan met 2 personen € 19,00

Blokhut voor 4 personen €52,00

Tentplaats incl stroom €8,00 per persoon

Meer reisinspiratie