april 18, 201906 - 28 97 55 84info@jessistravelservice.nl

Uit eten in Riga: onze favoriete restaurants

Home / Uit eten in Riga: onze favoriete restaurants
Terug naar het nieuwsoverzicht
Eten & drinken, Riga
Sinds 2009 komen wij regelmatig in Riga, Martijn zelfs elke maand. We hebben de afgelopen jaren heel veel restaurants in het oude centrum bezocht. De kwaliteit van het eten in de restaurants in Riga is prima, echt slechte restaurants zul je nauwelijks vinden. Het prijsniveau is redelijk. Riga is al jaren niet meer echt spotgoedkoop, maar de prijzen liggen wel beduidend lager dan in Nederland. Voor €25,00 per persoon kun je een goed driegangen menu bestellen inclusief een drankje. Goedkoper kan ook, bij een eetcafé bestel je een heerlijke burger met friet en drankje voor zo’n €10,00. Echt dure toprestaurants zijn er natuurlijk ook, maar die hebben wij zelf niet bezocht. Wij delen graag onze favoriete restaurants met je!

Domini Canes

Eén van de beste restaurants in het oude centrum. Domini Canes is een heel sfeervol klein restaurant waar je ontzettend lekker kunt eten. Op de kaart staan zowel lokale als internationale gerechten. In de zomer is er buiten een terras aan het plein met uitzicht op de St. Peterskerk. Reserveren is absoluut noodzakelijk.

Skārņu iela 18/20  –  www.dominicanes.lv/en

Domini Canes Riga

Tex Mex

Goed, lekker, lokaal en erg betaalbaar: dat is deze gezellige Mexicaan die net buiten de stadsgracht ligt. Het restaurant ligt aan een binnenplein met vrolijk beschilderde muren. Bij mooi weer kun je buiten je buritto’s of burgers eten. Tex Mex ligt 10 minuutjes lopen uit het oude centrum, aan de achterkant van het hoge Radisson Blue hotel waar de bekende SkyLine bar in zit. Goed te combineren met een wandeling door de Art Nouveau wijk, een cocktail in de SkyLine bar of een bezoek aan het casino aan de overkant.

Dzirnavu iela 57  –  www.texmex.lv

Gan Bei

Deze grote Aziatische keten heeft maar liefst 11 vestigingen in Riga. Je kunt er heerlijke sushi eten, maar ook uitgebreide rijsttafels of gewoon een bord nasi bestellen. Ontzettend lekker én heel voordelig. Gan Bei is gespecialiseerd in de Indische, Japanse en Chinese keuken. Voor een soep, klein hoofdgerecht en drankje betaal je slechts €10,- tot€15,-.  Je vindt de Gan Bei vestigingen o.a. in de overdekte winkelcentra zoals Galerija Centrs en Galerija Riga.

Budgettip: haal na het eten voor €0,29 een ijsje als dessert bij de supermarkt naast Gan Bei.

Locatie Galerija Centrs (midden in old town): Audēju iela 16  –  www.ganbei.lv

Gan Bei
Sushi als voorgerecht bij Gan Bei

Queens Pub

Zin in een gezellige avond met een biertje, voetbal op tv, live muziek en een goede burger? Dan moet je naar de Queens Pub in het oude centrum. Hier bestel je een echt lekkere burger met grote frieten en een glas bier voor ca. €10,00. Perfecte plek voor een groep vrienden of collega’s.

Kaļķu iela 2  –  www.queens.lv

Key to Riga

Toprestaurant aan het Domplein met een Letse sfeer en goede lokale keuken. Als je echt goed uit eten wil kun je hier prima terecht. De prijzen variëren nogal: voor een 550 gram steak in Black Balsam betaal je €58,-, maar je kunt ook voor gemarineerde kipfilet kiezen voor €14,-. De echte durfal bestelt hier stierenballen…De bijgerechten (rijst, friet) betaal je apart (€3,80).

Doma laukums 8 –  www.keytoriga.lv/en/

Egle terras

Het centrum van Riga staat vol met terrassen. De meeste horen bij een restaurant, maar het grote Egle terras is een semipermanent terras middenin het oude centrum dat net een buitenrestaurant lijkt. Je kunt hier ’s avonds naar de livemuziek luisteren, maar ook prima uit eten gaan. De verhoogde houten vlonders, loungebanken, parasols en plantenbakken geven je echt een vakantiegevoel. Het eten is een leuke mix van lokale gerechten en een internationale keuken. Het Egle terras is echt onze favoriete plek in Riga in de zomermaanden.

Kaļķu iela 1 –  www.folkklubs.lv

Egle Riga
Eten op het gezellige Egle terras

Folkklubs Ala Pagrabs

Deze bijzondere kelder/biercafé/restaurant is een geheimpje dat wij pas recent ontdekten. In een gewelfkelder onder de oude binnenstad ligt dit leuke restaurant, dat erg populair is bij locals. Ze hebben maar liefst 28 verschillende bieren op de tap en er is regelmatig live muziek. Voor een hoofdgerecht betaal je ongeveer €5,- en het eten is er prima. Een ideale plek voor het type ‘lonely planet reiziger’ of een groep studenten. Wij gaan hier zeker vaker komen!

Peldu iela 19 –  www.folkklubs.lv

3x goed maar duur

In het hart van het oude centrum, aan het grote plein bij het Russische theater, liggen drie toprestaurants naast elkaar in prachtige historische panden. De restaurants Blue Cow (Zila Govs), 4 Rooms en Steiku Haoss zijn populair en heel goed, maar je betaalt er ook een stevige toeristenprijs. Het zijn vlees- en visrestaurants die ook lekkere lokale gerechten serveren.

Livu Laukums (plein) Meistaru iela –   www.zila-govs.lv  – www.4rooms.lv  – www.steikuhaoss.lv

Livu Laukums
Terras op het Livu Laukums plein