april 18, 201906 - 28 97 55 84info@jessistravelservice.nl

Terrassentijd in Riga

Home / Terrassentijd in Riga
Terug naar het nieuwsoverzicht
Riga
Het voorjaar is begonnen en dat betekent dat ook in Riga de terrassen weer tot leven komen. De stad staat bekend om de houten vlonderterrassen die op de stoepen voor de restaurants en cafés staan in de zomermaanden. Zo kun je buiten genieten van de zon en tegelijkertijd lekker eten en drinken.

Op veel plekken in het oude centrum is ’s avonds live muziek te horen. Op het Livu Laukums, één van de twee grote pleinen, wordt vooral Jazzmuziek gespeeld. Aan dit plein vind je enkele uitstekende restaurants, zoals Steiku Hoass, 4Rooms en Zila Govs. Op het Doma Laukums (Domplein) speelt meer pop– of bluesmuziek, dit plein is heel leuk om te relaxen en een biertje te drinken.

De lokale Letse bieren, zoals Aldaris en Valmiermuiza hebben een goede reputatie. Een erg lekker zomerbier voor op het terras is Aldaris Kviesu, dit bier smaakt als een Weizener. Wil je iets sterkers drinken dan bier dan moet je natuurlijk de Letse specialiteit Balsam proeven. Balsam is een bittere kruidenlikeur met veel alcohol. Letse wijn is niet geweldig lekker, maar de Rigas champagne is wel weer een aanrader.

Bij je drankje op het terras kan een schaal met knoflookbrood (Ķiploku grauzdiņi) niet ontbreken. Dit is gefrituurd donker brood met veel knoflook. In Riga wordt het gegeten zoals wij bitterballen eten. Het smaakt ook prima als voorgerecht in een restaurant.

Wil jij ook genieten van Riga in de zomermaanden? Mail dan nu je reisadviseur via info@jessistravelservice.nl en ontvang een offerte op maat.