april 18, 201906 - 28 97 55 84info@jessistravelservice.nl

Excursie: Proef de Letse specialiteiten

Home / Excursie: Proef de Letse specialiteiten
Terug naar het nieuwsoverzicht
Riga
Bezoekt u Riga met een groep collega’s, studiegenoten of zakenpartners en heeft u een paar uurtjes vrije tijd? Boek dan een excursie om in korte tijd meer over de stad en de cultuur te leren. Nieuw in het aanbod van Jessi’s Travel Service is een rondleiding over de Centrale Markt in Riga, inclusief een proeverij van Letse specialiteiten.
De Centrale Markt is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Riga. Het is één van de oudste en grootste markten van Europa. Bijzonder aan deze markt is dat hij gevestigd is in en rondom vijf hallen, die gebouwd zijn in de jaren ’20. De hallen waren oorspronkelijk gebouwd als zappelin hangars, en zijn na de Eerste Wereldoorlog leeg achtergebleven. De gevels van de hallen zijn gebouwd in Art Deco stijl, en de architectuur is bijzonder mooi. In de markthallen vindt u een groot assortiment aan traditionele agrarische producten, vlees en vis. Daarnaast zijn er handgemaakte producten zoals houtsnijwerk en gebreide sokken, sjaals en mutsen. Jessi’s favoriete aankopen op deze markt zijn verse cantharellen, cranberry’s, haring en warme mutsen.
Bij de excursie naar de Centrale Markt vertelt de gids u alles over de historie van de markt, de gebouwen en over de producten die er verkocht worden. Een aanrader is de proeverij met typisch Letse specialiteiten: u maakt kennis met gerookt vlees, kaas, brood, ingemaakte groenten en een lokale drank. Wilt u deze excursie boeken? Stuur een mail naar info@jessistravelservice.nl en ontvang een offerte op maat.

Centrale Markt Riga