maart 26, 201906 - 28 97 55 84info@jessistravelservice.nl

25 Travel Facts

Home / Reisblog / 25 Travel Facts
Door
In Reisblog
Op de website www.meerreislust.nl blogt Annika over haar 25 reisweetjes, geïnspireerd door het filmpje 25 Travel facts about meop YouTube. Leuk om deze reisweetjes van anderen te lezen! Het heeft mij weer inspiratie gegeven voor een nieuwe blog. Ik ben niet zo handig (zeg maar gerust helemaal niet handig) met filmpjes maken, daarom geen YouTube clip of hippe plog, maar gewoon een getypte opsomming met 25 reisweetjes over mij.
1. Ik ben tot nu toe in 29 landen geweest op 5 continenten, waarvan vier in Afrika en vier in Azië.

2. Noord-Amerika staat niet op mijn reis-cv en ook niet op mijn bucketlist.

3. Het liefst ga ik elke zomer 3,5 week op vakantie. Langer reizen vind ik niet leuk voor de katten en voor de buurvrouw die ze tijdens de vakantie verzorgt.

4. Mijn backpack of koffer zit altijd vol met allerlei gadgets. Ik kan het hele hotel met gemak voorzien van wasmiddel, ehbo-spullen, opladers, zonnebrandmiddel en 1000 andere onmisbare zaken.

5. Ik ben een controlfreak met kleding wassen en sorteer alles op kleur en temperatuur. Op vakantie lever ik bij een wasserette dus minstens 8 zakken met goed gesorteerde kleding aan. Ondertussen ben ik de hele dag zenuwachtig of het niet alsnog bij elkaar gegooid wordt en ik mijn wasgoed gekrompen en verkleurd terug krijg.

6. Ik beken eerlijk dat ik afritsbroeken, Teva’s en sneldrogende bloesjes van de Bever draag op vakantie.

7. In Namibië heb ik 5500 km afgelegd en zelf niet één keer gereden. Mijn privéschauffeur doet het gelukkig met plezier.

8. Ik heb bijna mijn vlucht naar Singapore gemist omdat een echte wolkbreuk de straten blank zette en de stadsbus niet kon rijden. Een buurman bracht ons nét op tijd naar het station, waardoor we nét de trein naar Düsseldorf haalden.

9. In Brunei heb ik de vrouw van de Sultan ontmoet tijdens de jaarlijkse openstelling van het grootste paleis ter wereld.

10. Mijn bucketlijst is heel lang maar er staat niks met stip bovenaan. Nou ja, Afrika misschien.

11. Ik heb vorige maand vijf paar schoenen meegenomen voor een stedentrip van vijf dagen.

12. Ik ga nooit meer in mijn zomervakantie naar de Andes in Zuid-Amerika. Het werd daar ’s middags al vroeg koud en daarom sta ik op de meeste vakantiefoto’s met een winterse muts op.

13. Ik pas altijd heel goed op mijn waardevolle spullen. Behalve die ene keer toen ik na een prachtige reis door Borneo en Brunei het fototoestel op de achterbank van een Maleise taxi liet liggen.

14. Ik heb nog nooit langere tijd voor studie of werk in het buitenland gewoond. Ik zou best een aantal jaren als expat in Zuid-Afrika of Singapore willen wonen. Ik heb alleen geen werkgever, dus dat wordt lastig.

15. Ik durf niet te zwemmen in troebel water waar ik de vissen niet kan zien. Heel helder zeewater gaat nog, maar het liefst blijf ik gewoon op het strand of in de boot.

16. Ik zwem ook niet in water met piranha’s of krokodillen. Dergelijke heldenacties laat ik aan de mannen over.

17. Sinds een jaar reis ik heel burgerlijk met een vouwwagen, maar wel nog steeds buiten de begaande paden. Vorig jaar heb ik rondgereisd door Litouwen en Letland, en dit jaar staan Estland en Letland op het programma.

18. Ik ben 11 keer in Riga geweest, en komende zomer ga ik voor de 12e keer.

19. Mijn babymoon ging naar Sevilla en de witte dorpen in Andalusië.

20. Het laatste fotoalbum dat ik gemaakt heb is van een rondreis door Thailand in 2007. Alle andere fotoalbums wachten nog tot ik ‘ooit’ tijd heb.

21. Ik heb één keer in het buitenland een ziekenhuis bezocht. In Litouwen heb ik een diep verstopte teek uit een flink ontstoken wond laten snijden.

22. Mijn mooiste home-stay ervaring was in Cuba, waar ik drie weken in Casa Particulares heb overnacht.

23. Ik ben één keer drie dagen in een All-Inclusive resort geweest na een rondreis, en heb geen behoefte om dit vaker te doen.

24. Als ik ga vliegen krijg ik bij de landing ondraaglijke oorpijn en val ik daardoor soms flauw. Toch stap ik elke keer weer in het vliegtuig.

25. Mijn vakantiefoto’s kun je bekijken op mijn Pinterest pagina

Ik ben heel benieuwd naar jouw reisweetjes. Laat een reactie op deze blog, of laat het me weten als je op je eigen blog je 25 Travel Facts hebt geschreven.

Met dank aan Meer Reislust voor de inspiratie

Nieuwste berichten
Showing 4 comments
 • Mariel
  Beantwoorden

  Wat leuk, ik ga hem binnenkort ook doen deze 25 travel facts. We hebben wel wat overeenkomsten hoor. Ben wel nieuwsgierig waarom Amerika niet je ding is.

 • Jessika
  Beantwoorden

  Mariel ik ben benieuwd naar jouw lijstje. Amerika staat niet op mijn lijst omdat ik niks heb met die overdreven Amerikanen die er wonen.

 • Annika
  Beantwoorden

  Ja leuk! Vervelend zeg van je oren! Ik dacht dat ik er al veel last van had, maar dit klinkt wel heel naar.

 • Mariel
  Beantwoorden

  Die Amerikanen moet je gewoon op de koop toenemen joh, qua natuur is het er zo prachtig! Denk dat ik deze tag volgende week plaats op Uit & Thuis met Kids

Reageren?